Verplichte sluiting van enkele autohandelaars

Door Sigrid Goethals op 6 oktober 2022, over deze onderwerpen: Asse

Gisteren en eergisteren werden er heel wat gerichte controles uitgevoerd op lokale handelaars in de gemeente Asse. Ditmaal lag de focus voornamelijk op autohandelaars, carrosseriebedrijven en carwash-installatie. Met deze geïntegreerde actie van onder meer de gemeente Asse, FOD Financiën, Economische Inspectie en de Dienst Vreemdelingenzaken konden er maar liefst 22 handelaars gecontroleerd worden. De balans van deze tweedaagse actie is dan ook niet min: 4 verplichte sluitingen, 2 tijdelijk opschortingen van sluiting en 27 vastgestelde inbreuken.

“De handelaars in kwestie bleven na talloze waarschuwingen nog steeds met heel wat zaken niet in orde te zijn. De vaststellingen gaan onder meer over zwartwerk, schijnzelfstandigheid en het niet bijhouden van garageregisters. Het was deze week dan ook hoog tijd om over te gaan tot actie”, zegt Schepen van Lokale Economie Sigrid Goethals.

Deze actie kwam er in samenwerking met de gemeente Asse die sinds twee jaar met een nieuw uitbatingsreglement in de hand paal en perk wil stellen aan allerhande inbreuken die al jaar en dag aanslepen. Krachtens dit reglement mag niemand zonder uitbatingsvergunning overgaan tot het uitbaten van een in openlucht gelegen opslagplaats voor autowrakken.

“De soms wrakken van auto’s van de  autohandelaars verspreid over onze gemeente waren een doorn in het oog van vele burgers. De auto’s ‘vervuilen’ het straatbeeld en/of hun papieren zijn niet in orde, dat kan echt niet de bedoeling zijn”, zegt Goethals. “Deze sluiting kwam er op burgemeestersbevel nadat een handvol autohandelaars over een periode van anderhalf jaar herhaaldelijk weigerden het reglement na te leven en zo bijdroegen aan de overlast van hun omgeving”, besluit de schepen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is