Chaos op luchthavens was te vermijden

Door Sigrid Goethals op 29 oktober 2021, over deze onderwerpen: Luchtvaart
Brussels Airport

Chaos op luchthavens van Charleroi en Zaventem door stiptheidsacties van de politievakbonden. “Dit was te voorspellen”, zegt Kamerlid Sigrid Goethals, “Er is al lang veel ontevredenheid bij de politie over deze paars-groene regering die veel belooft maar weinig doet aan het personeelstekort en een aanslepend loonoverleg. Daar zijn nu de reizigers de dupe van.”

Kamerlid Sigrid Goethals ondervroeg donderdag in de plenaire vergadering minister van Binnenlandse Zaken Verlinden over het feit dat de politievakbonden stiptheidsacties hadden aangekondigd op onze luchthavens. De vakbonden deden dit wegens een algemene ontevredenheid over deze regering: over de NAVAP-regeling, over het loonsoverleg en het aanslepend personeelstekort.

Paars-groene regering gijzelt reizigers in Zaventem en Charleroi

Er zijn onderhandelingen geweest over de lonen. Die zijn al even bezig, er werd van alles beloofd. En hoewel de politie nog goede hoop had, kregen ze begin deze week hebben ze het deksel op de neus, bijkomende besparingen, geen NAVAP-regeling en geen loonsverhoging. En dit sinds 2001.

“De reizigers in Zaventem en Charleroi zijn gegijzeld door de regering en missen massaal hun vlucht. Vivaldi draagt hierin een grote verantwoordelijkheid. Het is dan ook hoog tijd dat minister Verlinden niet alleen beloftes doet aan onze politieagenten maar ze ook waarmaakt”, besluit Goethals.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is